Za doručak se počasti palačinkama s limunom

STOCKFOOD Palačinke s limunom i makom
Slatki užitak dolazi u obliku pahuljastih palačinki s limunom i makom
Vidi originalni članak

Ako želiš zasladiti jutro, pripremi ove pahuljaste palačinke s makom i limunom za doručak. Bez brige, nećeš napraviti preveliki nered niti se predugo zadržati pokraj vruće tavice. Možeš peći po dvije ili tri odjednom i završiti za 10-ak minuta.

Bit će odlične i bez dodataka, ali uvijek ih možeš preliti medom ili javorovim sirupom. U slučaju da imaš još pokoji limun na raspolaganju, preporučujemo da napraviš i brzinski preljev od grčkog jogurta, meda i limuna. U slast!

 

+ bademovo mlijeko Palačinke s nekoliko sastojaka iz svake kuhinje

 

Sastojci za palačinke:

  • 180 g brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica limunove korice
  • 3 žlice limunovog soka
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje 
  • 1 bjelanjak
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice maka
  • 5 žlica grčkog jogurta
  • Prstohvat soli
  • Maslac

Sastojci za preljev:

  • 6 žlica grčkog jogurta
  • Sok jednog limuna
  • 2 žlice meda

 

Male tajne velikih majstora Imamo recepte za palačinke slavnih chefova

 

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i limunovu koricu.
  2. Izmiksaj cijelo jaje i bjelanjak s medom pa dodaj mlijeko, grčki jogurt i limunov sok. 
  3. Dodaj suhe sastojke, promiješaj drvenom žlicom pa na kraju umiješaj i mak.
  4. Zagrijanu tavu premaži rastopljenim maslacem.
  5. Dodaj tri žlice smjese za palačinke.Peci sa svake strane dok se ne pojave mjehurići, a palačinka počinje dobivati boju.
  6. Dok se palačinke peku, pripremi umak tako da pomiješaš grčki jogurt, sok jednog limuna i med. 

Serviraj odmah i uživaj u doručku. Dobro jutro i dobar tek!

 

deset minuta posla Slane palačinke bez brašna po receptu Jamieja Olivera

Posjeti Gastro.hr