Prija svakom jelu: Pripremite sjajan pire od cvjetače

Thinkstock
Idealan prilog mesnim ili povrtnim jelima bit će upravo ovaj brzi pire od cvjetače. Pripremite ga prema našem receptu pa navalite na neke sasvim nove okuse cvjetače.
Vidi originalni članak

Sve što vam treba jest jedna manja glavica cvjetače, čaša vode, kiselo vrhnje i začini po želji. Glavicu cvjetače nasjeckajte na manje komadiće, ubacite u zdjelu koja je prikladna za kuhanje u mikrovalnoj pećnici, dodajte čašu vode i kuhajte pokriveno tanjurom dok cvjetača ne omekša. Povremeno provjerite kako se ne bi prekuhala ili ostala sirova.

Dodajte joj soli i papra pa je pretvorite u pire. Koristiti možete jednostavno kuhinjsko pomagalo za izradu pirea ili štapni mikser. Dodajte nekoliko žlica kiselog vrhnja, ovisno kakvu teksturu pirea želite postići. Sjajna ideja je i češnjak. Protisnite ga ili sitno nasjeckajte pa ubacite u pire. On će cijelom jelu dati sasvim neku novu, puniju notu okusa. Prema želji, možete dodati i koju kockicu maslaca kako bi pire bio što kremastiji.

Na kraju obilno začinite paprom i svježim začinima poput peršina ili vlasca pa poslužite uz omiljena jela.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr