29. rujna 2016.

Kremasti namaz od cvjetače, kopra i mente

namaz od cvjetače
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zavolite cvjetaču na jedan sasvim drugačiji način.

Najfinije stvari su ponekad upravo one najjednostavnije. Svega nekoliko sastojaka bit će vam dodoljno da pripremite ukusan namaz od cvjetače koji će voljeti baš svi. Luk i češnjak pravit će cvjetači društvo u pećnici kako bi poprimila što bogatije okuse, a dimljena paprika, kopar i menta upotpuniti jelo. Dodajte još začina po vlastitom ukusu, tostirajte kruh i uživajte u ovom divnom namazu ujutro, između obroka ili za večeru.

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica cvjetače
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 manja luka
  • 1 limun (sok i korica)
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • Kopar, menta
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar, dimljena paprika

Priprema:

  1. Nasjeckajte cvjetaču i luk, a češnjak samo očistite.
  2. Stavite ih na papir za pečenje, poprskajte maslinovim uljem, pospite soli, papra i dimljene paprike pa pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
  3. Izvadite iz pećnice i usitnite blenderom ili štapnim mikserom.
  4. Dodajte kiselog vrhnja, limunovog soka i korice.
  5. Još kratko usitnite pa pospite koprom i mentom i još malo paprike.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.