31. listopada 2016.

Hrskava i aromatična: Cvjetača kakvu još niste probali

pržena cvjetača
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva pržena cvjetača koju će voljeti baš svi.

Pripremite prženu cvjetaču u omotaču od krušnih mrvica i parmezana pa s osmijehom na licu zahrskajte uz ovu sjajnu grickalicu. Poslužite je uz rižu ili samostano, fini umak na bazi vrhnja ili kečapa. Odličan je spoj i cvjetače pripremeljene na ovaj način i jednostavnih domaćih prženih krumpirića, a možete je poslužiti i kao dodatak finom hamburgeru.

Potrebno vam je:

  • 100 g krušnih mrvica
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 1 manja cvjetača
  • 50 g brašna
  • 2 jaja
  • Peršin

Postupak pripreme:

  1. Cvjetaču nasjeckajte ili razdvojite na manje komadiće.
  2. Nasjeckajte peršin.
  3. Pomiješajte krušne marvice, parmezan i peršin.
  4. Manje komadiće cvjetače najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u mrvice i parmezan.
  5. Ponovite postupak ako se svi sastojci nisu dobro zalijepili.
  6. Pecite u dubokom ulju dok ne postane hrskavo i dobije boju.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.