gastro postao
Neodoljiva pržena cvjetača koju će voljeti baš svi.
Pripremite prženu cvjetaču u omotaču od krušnih mrvica i parmezana pa s osmijehom na licu zahrskajte uz ovu sjajnu grickalicu. Poslužite je uz rižu ili samostano, fini umak na bazi vrhnja ili kečapa. Odličan je spoj i cvjetače pripremeljene na ovaj način i jednostavnih domaćih prženih krumpirića, a možete je poslužiti i kao dodatak finom hamburgeru.
Potrebno vam je:
- 100 g krušnih mrvica
- 3 žlice ribanog parmezana
- 1 manja cvjetača
- 50 g brašna
- 2 jaja
- Peršin
Postupak pripreme:
- Cvjetaču nasjeckajte ili razdvojite na manje komadiće.
- Nasjeckajte peršin.
- Pomiješajte krušne marvice, parmezan i peršin.
- Manje komadiće cvjetače najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u mrvice i parmezan.
- Ponovite postupak ako se svi sastojci nisu dobro zalijepili.
- Pecite u dubokom ulju dok ne postane hrskavo i dobije boju.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!