gastro postao
Ovaj sendvič vrlo lako mogao bi ući među vaše favorite.
Sendvič od cvjetače možda ne zvuči najbolje na svijetu, a ipak, kada ga jednom probate vrlo je vjerojatno da ćete mu se i vratiti. Najprije pecite cvjetaču na maslinovom ulju, a pecivo tostirajte u pećnici. Povežite sve zajedno dok je još vruće kako bi se sir ravnomjerno rastopio. Ukoliko ipak niste najveći fan cvjetače, isti sendvič možete napraviti i s brokulom. Pripremiti možete i fini umak od vrhnja ili jednostavno dodati kečap i majonezu.
Potrebno vam je:
- ½ glavice manje cvjetače
- 2 režnja češnjaka
- 6 žlica maslinovih ulja
- 2 ciabatte ili neka druga peciva
- 1 paprika
- 4 šnite sira
Priprema:
- Cvjetaču rastavite na komadiće pa je pomiješajte s malo maslinovog ulja i češnjaka.
- Tavu prekrijte uljem pa dodajte cvjetaču.
- Pecite oko pet minuta sa svake strane.
- Dodajte malo soli.
- Za to vrijeme premažite kruh maslinovim uljem ili maslacem i ubacite u pećnicu na nekoliko minuta kako bi dobili hrskavo pecivo.
- Još vruće napunite cvjetačom, sirom i paprikama.
Dobar tek!