Recepti 13. listopada 2016.

Nježno i zdravo: Varivo od brokule i karfiola

Varivo od brokule i karfiola
gastro postao gastro.24sata.hr
Nježno varivo od povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 500 g Carska mješavina povrća (ili sveježa brokula, cvjetača i mrkva)
  • 1 kom Crveni luk
  • 1 dl Bijelo vino
  • 1 kom Češnjak
  • 1 mala žlica Vegeta
  • Sol, papar i peršin
  • 2 dl Vrhnje za kuhanje ili obično vrhnje

Priprema

  1. Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckan luk, posoliti i uliti decilitar bijelog vina. nakon 5 minuta ubaciti povrće (carsku mješavinu povrća ili narezanu brokulu, cvjetaču i mrkvu). Zaliti mješavinom od pola litre mlake vode i Vegete i ubaciti sitno nasjeckani češnjak i žlicu pasirane rajčice.
  2. Kuhati 10 minuta te izvaditi u šalicu 2 dcl tekućine i pomiješati sa vrhnjem i žlicom škroba ili brašna (može i bez). Umutiti natrag u lonac i kuhati još 10 minuta. pred sam kraj dodati soli prema želji, papra i svježe nasjeckani peršin.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.