gastro postao
Nježno varivo od povrća
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 500 g Carska mješavina povrća (ili sveježa brokula, cvjetača i mrkva)
- 1 kom Crveni luk
- 1 dl Bijelo vino
- 1 kom Češnjak
- 1 mala žlica Vegeta
- Sol, papar i peršin
- 2 dl Vrhnje za kuhanje ili obično vrhnje
Priprema
- Na maslinovom ulju pirjati sitno nasjeckan luk, posoliti i uliti decilitar bijelog vina. nakon 5 minuta ubaciti povrće (carsku mješavinu povrća ili narezanu brokulu, cvjetaču i mrkvu). Zaliti mješavinom od pola litre mlake vode i Vegete i ubaciti sitno nasjeckani češnjak i žlicu pasirane rajčice.
- Kuhati 10 minuta te izvaditi u šalicu 2 dcl tekućine i pomiješati sa vrhnjem i žlicom škroba ili brašna (može i bez). Umutiti natrag u lonac i kuhati još 10 minuta. pred sam kraj dodati soli prema želji, papra i svježe nasjeckani peršin.