Sve što vam treba jest jedna manja glavica cvjetače, čaša vode, kiselo vrhnje i začini po želji. Glavicu cvjetače nasjeckajte na manje komadiće, ubacite u zdjelu koja je prikladna za kuhanje u mikrovalnoj pećnici, dodajte čašu vode i kuhajte pokriveno tanjurom dok cvjetača ne omekša. Povremeno provjerite kako se ne bi prekuhala ili ostala sirova.
Dodajte joj soli i papra pa je pretvorite u pire. Koristiti možete jednostavno kuhinjsko pomagalo za izradu pirea ili štapni mikser. Dodajte nekoliko žlica kiselog vrhnja, ovisno kakvu teksturu pirea želite postići. Sjajna ideja je i češnjak. Protisnite ga ili sitno nasjeckajte pa ubacite u pire. On će cijelom jelu dati sasvim neku novu, puniju notu okusa. Prema želji, možete dodati i koju kockicu maslaca kako bi pire bio što kremastiji.
Na kraju obilno začinite paprom i svježim začinima poput peršina ili vlasca pa poslužite uz omiljena jela.
Dobar tek!