Pašteta od gljiva

Prepržite luk i vrganje, dodajte začine i vino te sve zajedno pomiješajte sa senfom, namazom od sira i maslacem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 92

Potrebno vam je

  • 1000 g vrganj
  • 500 g luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 šalica peršin, list
  • 1 kom celer, korijen
  • 200 ml vino bijelo
  • 2 mala žlica senf
  • 200 g maslac, slani
  • 160 g sirni namaz (20% m u st)

Priprema

  1. Prepržite luk na ulju. kad dobije boju, dodajte usitnjene vrganje. Začinite vegetom pa umiješajte peršin, celer i vino. Pržite 30 minuta. Maknite s vatre i malo ohladite.
  2. Prebacite smjesu u mikser i usitnite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pomiješajte sa senfom, namazom od sira i maslacem.

Prepržite luk i vrganje, dodajte začine i vino te sve zajedno pomiješajte sa senfom, namazom od sira i maslacem

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr