Pašteta od riblje jetre s ljubičastim lukom

Hrana od ribljih iznutrica trend je u talijanskim i francuskim restoranima, a kod nas je još uvijek rezervirana samo za prave gurmane
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 185

Potrebno vam je

  • ljubičasti luk
  • 30 g maslac, slani
  • 1 dl crno vino
  • sol
  • češnjak
  • peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • 400 g riblja jetra

Priprema

  1. Riblja jetra ima specifičan okus i nisu joj skloni svi. No, oni koji uživaju u morskim delicijama, rado će je pripremati. Kad čistite ribu, pažljivo odstranite jetru. Koristite samo jetru svježe ribe ili zamolite u ribarnici da vam je ostave.
  2. Operite jetru pod mlazom hladne vode i nasjeckajte je na sitne komade.
  3. Luk nasjeckajte vrlo sitno, a češnjak protisnite te ih kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju. Podlijevajte s malo vode ili ribljeg temeljca.
  4. Sitno nasjeckajte peršin i kada je jetrica gotova, pospite. Sve dobro usitnite mikserom. U tavi otopite maslac i dodajte ljubičasti luk narezan na fine ploske. Posolite.
  5. Kad luk omekša, podlijte s malo crnog vina i pustite da ispari.
  6. Kada se ohladi, na prepečeni kruh namažite paštetu, a preko nje stavite luk pirjan u vinu.

Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr