gastro postao
Hrana od ribljih iznutrica trend je u talijanskim i francuskim restoranima, a kod nas je još uvijek rezervirana samo za prave gurmane
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 185
Potrebno vam je
- ljubičasti luk
- 30 g maslac, slani
- 1 dl crno vino
- sol
- češnjak
- peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- 400 g riblja jetra
Priprema
- Riblja jetra ima specifičan okus i nisu joj skloni svi. No, oni koji uživaju u morskim delicijama, rado će je pripremati. Kad čistite ribu, pažljivo odstranite jetru. Koristite samo jetru svježe ribe ili zamolite u ribarnici da vam je ostave.
- Operite jetru pod mlazom hladne vode i nasjeckajte je na sitne komade.
- Luk nasjeckajte vrlo sitno, a češnjak protisnite te ih kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju. Podlijevajte s malo vode ili ribljeg temeljca.
- Sitno nasjeckajte peršin i kada je jetrica gotova, pospite. Sve dobro usitnite mikserom. U tavi otopite maslac i dodajte ljubičasti luk narezan na fine ploske. Posolite.
- Kad luk omekša, podlijte s malo crnog vina i pustite da ispari.
- Kada se ohladi, na prepečeni kruh namažite paštetu, a preko nje stavite luk pirjan u vinu.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši