Pastrva s potpuno neočekivanim preljevom!

Dolazile su mi na večeru prijateljice vegetarijanke, ali ne jedu ribu, na moju žalost. Imaju pravo, i riba bi trebala biti meso, kaže za ovaj recept Dorotea Orlović
Vidi originalni članak

Dolazile su mi na večeru prijateljice vegetarijanke, ali ne jedu ribu, na moju žalost. Imaju pravo, i riba bi trebala biti meso. Iskreno, meni su još najdraži vegani, nema ništa, ništa ne možeš pojesti. Ljudi obično misle da je veganima teško napravit ručak, ma što bi bilo teško.

Nabacaj neki složenac od povrća, malo rižot ili nešto s bulgurom, ako imaš malo više love kupiš sejtan ili tofu, pa i to skombiniraš. Mislim da pogledaš, meso najviše košta (i najnezdravije je)!

 

Foodgasm Pastrva s bademima - riba na najfiniji način

Jednostavno fino Slasna pastrva u omotaču od povrća



Ovaj recept sam vidjela od Ugarkovićke na televiziji, samo sam ga malo izmijenila.

Sastojci:

  • Pola kg ribe (pastrva)
  • pola kg kruha
  • 200 g maslaca
  • 2 šake peršina
  • limunova korica
  • pola kg paradajza
  • luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 grančice timijana
  • kg krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol

 

hrskavo i zdravo Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

 

Priprema:

  1. Malo stariji bijeli kruh narezati na kockice, pa ubaciti u sjekač s maslacom, peršinom i limunovom koricom, dobro izmiksati.
  2. Smjesu staviti između prozirnih folija i malo razvaljati da se dobije tanko tijesto.
  3. Staviti u frižider da čvrsne.
  4. Napraviti običnu šalšu. Prodinstati luk, dodati rajčicu i češnjak, kuhati da voda malo ispari.
  5. Posoliti i začiniti svježim timijanom.
  6. Ribu filetirati, malo posoliti, te premazati šalšom (Ana je koristila brancina i prije ga je još premazala muštardom) i obložiti onom smjesom od kruha i peršina.
  7. Sve staviti na lim i peći u pećnici (sa strane kože od ribe) 10-15 min na 215 stupnjeva.
  8. Za prilog kuhani krumpir, a Ana je u malo bogatijoj verziji poslužila još i špinat s malo vrhnja.
Posjeti Gastro.hr