Patlidžani ala Parmiggiana

Karina Šiždrak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 670

Potrebno vam je

  • 1 kg patlidžan
  • 500 g mozzarella
  • 1 l pasirana rajčica (passata)
  • 1 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 150 g parmezan
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 200°C
  2. Patlidžan narezati na kolute i obraditi na gril ploči.
  3. Pripremiti pasiranu rajčicu tako da se maslinovo ulje zagrije s cijelim režnjem češnjaka i dodati rajčicu, kuhati dok ne zgusne.
  4. Patlidžan uvaljati u brašno.
  5. Slagati u slojevima: patlidžan , mozzarelu i rajčicu.
  6. Završiti s rajčicom.
  7. Staviti u pećnicu na 180°C.
  8. Dvadesetak minuta prije kraja posuti parmezanom i zapeći.
Posjeti Gastro.hr