gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 670
Potrebno vam je
- 1 kg patlidžan
- 500 g mozzarella
- 1 l pasirana rajčica (passata)
- 1 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 150 g parmezan
- pšenično brašno, bijelo
- sol
Priprema
- Upalite pećnicu na 200°C
- Patlidžan narezati na kolute i obraditi na gril ploči.
- Pripremiti pasiranu rajčicu tako da se maslinovo ulje zagrije s cijelim režnjem češnjaka i dodati rajčicu, kuhati dok ne zgusne.
- Patlidžan uvaljati u brašno.
- Slagati u slojevima: patlidžan , mozzarelu i rajčicu.
- Završiti s rajčicom.
- Staviti u pećnicu na 180°C.
- Dvadesetak minuta prije kraja posuti parmezanom i zapeći.