Pečeni gulaš

Naučite kako jednostavno pripremiti savršeni gulaš u pećnici.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 510

Potrebno vam je

  • 500 g junetina 
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • čili papričica
  • 1 žlica češnjak
  • 500 g krumpir, zreli
  • 50 g panceta
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 250 g rajčica, crvena
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Propirjajte u tavi luk, meso,pancetu, gljive i nasjeckani češnjak.
  2. Dodajte sol i papar nadalina. Stavite u pripremljenu vatrostalnu posudu, dodajte ljute papričice, kockice krumpira i rajčice kojima ste ogulili kožicu.
  3. Ulijte vode i poklopite. Pecite oko sat i pol.
  4. Na pola pečenja dodajte koncentrat rajčice.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr