Pečeni kotleti u umaku od jabuka

Thinkstock
Iskoristite sezonu jabuka i za pripremu glavnog jela!
Vidi originalni članak

Danas vam donosimo recept za kotlete s umakom od jabuka koji ima neki topli starinski štih.

Jelo je idealno za nedjeljni obiteljski ručak jer priprema nešto više od sat vremena, a sastojci u nastavku dovoljni su za dva serviranja. Prilagodite količine apetitima vaših ukućana i uživajte u slatko-slanoj kombinaciji.

 

zA RUČAK I POL Sjajno: Teleći kotleti s povrćem

 

Sastojci:

Za umak:

  • 1 crveni luk
  • 1/2 manga
  • 2 kiselkaste jabuke
  • 50 g šećera
  • 1 žlica grožđica
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica senfa
  • Prstohvat mljevenog đumbira
  • Sol

Priprema:

  1. Posudu za pečenje stavite u dublji lim s vodom i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Nabodite klinčiće u meso, ogulite i narežite luk i jabuke i stavite sve u posudu za pečenje. Pecite 45 minuta.
  3. Za to vrijeme očistite luk i narežite ga na kockice. Ogulite mango i jabuke i narežite ih na jednake komade.
  4. Luk, mango, jabuke, šećer, grožđice, ocat, limunov sok, đumbir i sol pomiješajte i kuhajte ih na slaboj vatri 20 minuta. Začinite i ostavite da se ohladi.
  5. Kad se meso ispeče skinite klinčiće, odvojite ga od kosti, narežite i poslužite uz umak od jabuka.

 

Predlažemo da kotlete poslužite s pire krumpirom. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr