Neodoljivo jelo - svinjsko pečenje s krumpirima - bit će gotovo u tek nešto više od sat vremena!
Idealan odabir za nedjeljni ručak koji pripremaš za obitelj ili prijatelje. Ovo svinjsko pečenje uistinu se lako priprema i s njime ne možeš puno pogriješiti. Uz sočno meso posluži pečene krumpire ili pire krumpir, a ne zaboravi i na koju čašicu finog suhog bijelog vina poput graševine.
Ne gasi ekran dok kuham
Savršeno svinjsko pečenje
15 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Svinjski kare
700
g
Med
2
žlica
Senf
2
žlica
Jabučni ocat
1
žličica
Soja umak
1
žlica
Crni papar
Sol
Postupak
Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odreži masni dio, a kožicu omotaj oko mesa i poveži koncem.
Zagrij pećnicu na 175°C. Pomiješaj u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar.
Položi svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelij meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavi peći i peci nepokriveno oko sat do sat i pol. Povremeno polijevaj umakom koji se stvara oko pečenja.
Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadi ga i pusti da odstoji još desetak minuta prije rezanja.
Posluži uz krumpire i korjenasto povrće koje pečeš uz meso ili samo uz sezonsku salatu.