Recepti 02. listopada 2022.

Nedjeljni ručak: Savršeno svinjsko pečenje s krumpirima

Nadjeveni-svinjski-kare-na-roštilju
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo jelo biti će gotovo u tek nešto više od sat vremena!

Idealan odabir za nedjeljni ručak koji pripremaš za obitelj ili prijatelje. Priprema je uistinu laka i ne možeš puno pogriješiti. Uz sočno meso posluži pečene krumpire ili pire krumpir, a ne zaboravi i na koju čašicu finog bijelog vina. 

Sastojci:

  • 700 g svinjskog karea
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica soja umaka
  • Svježe mljeveni papar
  • Sol

 

Priprema:

  1. Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odreži masni dio, a kožicu omotaj oko mesa i poveži koncem.
  2. Zagrij pećnicu na 175°C. Pomiješaj u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar.
  3. Položi svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelij meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavi peći i peci nepokriveno oko sat do sat i pol. Povremeno polijevaj umakom koji se stvara oko pečenja.
  4. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadi ga i pusti da odstoji još desetak minuta prije rezanja.
  5. Posluži uz krumpire i korjenasto povrće koje pečeš uz meso u posebnoj posudi ili samo uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Možda vas zanima... Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom Recepti Možda vas zanima... Spiralni krumpirići kakve još niste probali Recepti Možda vas zanima... Savršeno kremast gratinirani krumpir sa sirom i vrhnjem Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.