Recepti 13950 prikaza 26. svibnja 2019.

Nedjeljni ručak: Savršeno svinjsko pečenje s krumpirima

Nadjeveni-svinjski-kare-na-roštilju
Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo jelo biti će gotovo u tek nešto više od sat vremena!

Potrebno vam je

  • 700 g svinjskog karea
  • 0.33 šalice meda
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica soja umaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

 

svinja Možda vas zanima... Svinjski kare s kaduljom i gorušicom Recepti

 

 

Teleći kare u senfu Možda vas zanima... Teleći kare u senfu Recepti

 

Priprema

  1. Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odrežite masni dio, a kožicu omotajte oko mesa i povežite koncem.
  2. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar.
  3. Položite svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelijte meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavite peći i pecite nepokriveno oko sat do sat i pol. Povremeno polijevajte umakom koji se stvara oko pečenja.
  4. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadite ga i pustite da odstoji još desetak minuta prije rezanja.
  5. Poslužite uz krumpire i korjenasto povrće koje pečete uz meso u posebnoj posudi ili samo uz sezonsku salatu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.