gastro postao
Teleći kotleti će izvrsno prijati uz popečeni kukuruz i kuhane zelene mahune
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 529
Potrebno vam je
- 40 g maslaca
- 1 kukuruz
- 800 g telećih kotleta
- sol
- 1 luk
- goveđi temeljac
- 1 mala žlica brašna
- 400 g mahuna
Priprema
- Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto.
- Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C.
- Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša.
- Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte.
- Žličicu brašna rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.
- Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.
- U umak po potrebi možete dodati i žlicu koncentrata rajčice