gastro postao
Pečena teletina odlično se slaže s krumpirom iz pećnice
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 767
Potrebno vam je
- 1500 g teletina, koljenica
- 100 g panceta
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 2 režanj češnjak
- 400 g krumpir, zreli
- 200 g mrkva, crvena
Priprema
- Teleću koljenicu nasolite, popaprite, utrljajte mirisne trave po ukusu, pospite nasjeckanim češnjakom i obložite režnjevima pancete.
- Koljenicu stavite u nauljenu vatrostalnu posudu, poklopite i pecite 2 sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C. Podlijte je najmanje tri puta s malo mlake vode.
- Pred kraj dodajte krumpir narezan na ploške.
Pečena teletina odlično se slaže s krumpirom iz pećnice