Pečeni krumpir s ružmarinom

Thinkstock
Pečenom krumpiru ne treba puno dodataka, podignite mu okus grančicama ružmarina
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 290

 

Klopa! Punjeni pečeni krumpir

 

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpira
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 dl maslinova ulja
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar

 

Jednostavan i zdrav Pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom

Divota! Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva

 

Priprema

  1. Krumpire dobro operite pa ih prerežite po pola ili na komade širine i dužine 2 centimetra.
  2. U zdjelu stavite krumpir, posolite s krupnom solju, popaprite, dodajte listiće ružmarina i dobro zalijte maslinovim uljem.
  3. Krumpire istresite na lim za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte tako da prerezana strana bude na vrhu i stavite peći u pećnicu na 200°C oko 30 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr