Pečeni zubatac

Sve što vam je potrebno za ovaj recept su zubatac, sol i jaja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 587

Potrebno vam je

  • 3000 g zubatac
  • 3000 g sol
  • 6 kom bjelanjak kokošji

Priprema

  1. Prvo zubacu odrezati rep i glavu. Zubaca staviti u peku, namjestili mu krevet od soli, (kilogram i pol) i pokriti ga s još kilogram i pol soli pomiješane s bjelanjkom od 6 jaja.
  2. Pećnicu predhodno ugrijati na 220 stupnjeva.
  3. Posudu s ribom i soli staviti u pećnicu i nakon 15 minuta smanjili temperaturu na 180 i na toj temperaturi peći sat i četrdeset minuta, ugasiti pećnicu i pustili još 15 minuta.

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr