Pečeno pile s ružmarinom i tikvicama

Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 869

Potrebno vam je

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 žlica ružmarin
  • 2 žlica majčina dušica
  • 10 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 2 kom krumpir, mladi
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite pile po dužini na dva dijela, a kožu zarežite nekoliko puta.
  2. Ureze na koži napunite nasjeckanim ružmarinom, majčinom dušicom i sa šest češnjeva češnjaka pa posolite i popaprite prema želji.
  3. U vatrostalnu posudu stavite sve narezano povrće (mrkvu narezanu na kolutove, tikvice na komade) s četiri neoguljena češnja češnjaka. Polijte polovicom ulja, začinite i promiješajte. Stavite piletinu na povrće kožom prema gore, polijte preostalim uljem pa pecite 35 minuta. Nakon 15 minuta podlijte piletinu sokovima.
  4. Svaki komad pečene piletine narežite na tri dijela i opet stavite na povrće. Pecite još osam minuta.

Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr