gastro postao
Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 869
Potrebno vam je
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 2 žlica ružmarin
- 2 žlica majčina dušica
- 10 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 kom mrkva, crvena
- 3 kom tikvice, zelene
- 2 kom krumpir, mladi
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite pile po dužini na dva dijela, a kožu zarežite nekoliko puta.
- Ureze na koži napunite nasjeckanim ružmarinom, majčinom dušicom i sa šest češnjeva češnjaka pa posolite i popaprite prema želji.
- U vatrostalnu posudu stavite sve narezano povrće (mrkvu narezanu na kolutove, tikvice na komade) s četiri neoguljena češnja češnjaka. Polijte polovicom ulja, začinite i promiješajte. Stavite piletinu na povrće kožom prema gore, polijte preostalim uljem pa pecite 35 minuta. Nakon 15 minuta podlijte piletinu sokovima.
- Svaki komad pečene piletine narežite na tri dijela i opet stavite na povrće. Pecite još osam minuta.
Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.
Izvor Skuhatćute