Recepti 13. listopada 2014.

Pečeno pile s ružmarinom i tikvicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 869

Potrebno vam je

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 žlica ružmarin
  • 2 žlica majčina dušica
  • 10 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 3 kom tikvice, zelene
  • 2 kom krumpir, mladi
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite pile po dužini na dva dijela, a kožu zarežite nekoliko puta.
  2. Ureze na koži napunite nasjeckanim ružmarinom, majčinom dušicom i sa šest češnjeva češnjaka pa posolite i popaprite prema želji.
  3. U vatrostalnu posudu stavite sve narezano povrće (mrkvu narezanu na kolutove, tikvice na komade) s četiri neoguljena češnja češnjaka. Polijte polovicom ulja, začinite i promiješajte. Stavite piletinu na povrće kožom prema gore, polijte preostalim uljem pa pecite 35 minuta. Nakon 15 minuta podlijte piletinu sokovima.
  4. Svaki komad pečene piletine narežite na tri dijela i opet stavite na povrće. Pecite još osam minuta.

Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.