tips & tricks
Pronađeno 13 rezultata za tag „
majčina dušica
”
Vodič bez greške
Tajna uspješnog uzgoja začinskog bilja u kući
U zatvorenom uzgoju uspješno rastu lovor, vlasac, menta i peršin, a mogli bi ti uspjeti i ružmarin i majčina dušica.
DOBAR TEK!
Na blagdanskom stolu: Sočna pureća prsa
Za ovaj ćemo nedjeljni ručak pripremiti aromatična pureća prsa.
slatko - kiselo
Chutney: Osvježavajući umak za pečeno meso
Riječ chutney dolazi od hindu riječi chattni što u prijevodu znači "gusti umak". Potječe iz tradicionalne indijske kuhi…
Za jela s dušom
Mala enciklopedija začina: 27. Majčina dušica
Majčina dušica mali je zimzeleni grm s malim aromatičnim listićima, autohton na području Mediterana. Raste divlje na v…
ljekovit!
Mala enciklopedija začina: 17. Timijan
Dovaljno je dodirnuti timijan i uživanje u njegovom mirisu može početi.
Još bolji okusi...
Upoznajte timijan: Sjajan začin na tisuću i jedan način
Toliko obožavano začinsko bilje izvrsno se slaže uz gotovo svako jelo. Donosimo listu nama najdražih!
Gastro.hr
Kako najbolje iskoristiti majčinu dušicu u kuhinji?
Potječe iz južne Europe, a koristili su je još i drevni Egipćani
Gastro.hr
Pečeno pile s ružmarinom i tikvicama
Nakon što se piletina ispeče, izvadite posudu iz pećnice da odstoji tri minute kako bi meso postalo još mekše.
Gastro.hr
Zapečeni bakalar
Izvucite ono najbolje iz fileta i iskušajte sočnu kombinaciju s gljivama i slaninom
jelo od mesa
Piletina s umakom od rajčica
Jednostavno jelo s prefinim umakom od rajčica s dodatkom svježih začina
jelo od mesa
Provansalska piletina
Za potpuni doživljaj piletinu poslužite s rukolom
pita