gastro postao
Jednostavno jelo s prefinim umakom od rajčica s dodatkom svježih začina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 382
Potrebno vam je
- 600 g rajčice, cherry
- 6 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica majčina dušica
- 1 mala žlica ružmarin
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica worchester umak
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica vinski ocat
- 3 žlica peršin, list
- 3 žlica estragon
- sol
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 230˚C.
- U zdjeli pomiješati rajčice, 2 žlice maslinovog ulja i začinsko bilje te začiniti sa soli i paprom.
- U tavi zagrijati žlicu ulja i pažljivo dodati rajčice, kratko pirjati pa tavu premjestiti u zagrijanu pećnicu na 15 minuta dok rajčice ne puste sok. Prebaciti u zdjelu i začiniti Worchestershire umakom.
- Piletinu začiniti sa soli i paprom. Zagrijati 2 žlice ulja u većoj vatrostalnoj tavi i ispeći piletinu do zlatno smeđe boje sa svake strane. Zatim tavu premjestiti u pećnicu na 8 do 10 minuta da se piletina u potpunosti ispeče. Gotovu piletinu staviti na dasku za rezanje i ostaviti 5 minuta.
- U istoj tavi zagrijati jednu žlicu ulja pa pirjati luk 1 minutu. Dodati ocat, rajčice zajedno sa sokom i kuhati dok se umak počne zgušnjavati. Umak začiniti po želji sa soli i paprom.
Jednostavno jelo s prefinim umakom od rajčica s dodatkom svježih začina