gastro postao
Za ovaj ćemo nedjeljni ručak pripremiti aromatična pureća prsa.
Budući da cijelu puricu ne bismo pojeli tjedan dana, često pribjegavamo pečenju prsa ili bataka. Srećom, ima toliko recepata pa nam nikad neće dosaditi.
Ove će godine pureća prsa biti i na našem blagdanskom stolu, a servirat ćemo ih klasično - uz kuhano povrće, pečeni krumpir i miješanu salatu.
Sastojci:
- Pureća prsa
- 350 ml pilećeg temeljca
- 1 žličica brašna
- 4 žlice suncokretovog ulja
- Naribana kora i sok limuna
- 1 mala glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 velika grančica estragona
- 1 velika grančica majčine dušice
Priprema:
- Pomiješajte ulje, koricu i sok limuna, luk, češnjak, estragon i majčinu dušicu. Tom marinadom pokrijte prsa i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
- Prsa premjestite u lim, procijedite marinadu i prelijte je preko mesa. Prekrijte folijom i pecite u pećnici na 180 stupnjeva. Računajte da se prsa od 1,5 kg peku otprilike sat vremena.
- Nakon 20 minuta pečenja skinite foliju, kako bi meso poprimilo lijepu zlatnu boju.
- Nakon što se meso ispeče, sačuvajte sok od pečenja , premjestite ga u tavicu i dodajte žličicu brašna. Ulijte pileći temeljac, zagrijte do vrenja i kuhajte dok se malo ne zgusne. Posolite, popaprite i poslužite uz meso.
Želimo vam ugodnu nedjelju i sve najbolje!