gastro postao
Ova je rolada odličan izbor za nedjeljni ručak.
Začinite dan sjajnom roladom od puretine kakvu zasigurno još niste isprobali. Meso napunite mješavinom pistacije, maslaca, kruhšnih mrvica, limuna i začina, a zatim sve dovršite u pećnici.
Roladu možete poslužiti uz sezonsko povrće iz pećnice kao što je batat ili bundeva, a odlično će se složiti i uz jednostavnu rižu ili heljdu.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 187
Potrebno vam je
- 2 kom purećeg bijelog mesa
- 80 g pistacija
- 40 g maslaca
- Pola šalice krušnih mrvica
- 1 žlica limunove korice
- 1 žličica timijana
- 1 žlica senfa
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Pomiješajte usitnjene pistacije s omekšanim maslacem, krušnim mrvicama, koricom od limuna, majčinom dušicom i senfom.
- Sve dobro začinite solju i paprom.
- Razrežite pureća prsa duljinom pa ih istucite.
- Nadjenite smjesom pistacijama i zarolajte.
- Krajeve učvrstite čačkalicama.
- Roladu stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana.
- Prebacite je u posudu za pečenje pa pecite još 20 minuta do pola sata.
Dobar tek!