Recepti 06. listopada 2014.

Provansalska piletina

gastro postao gastro.24sata.hr
Za potpuni doživljaj piletinu poslužite s rukolom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 191

Potrebno vam je

  • 2 kom ljuta paprika
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1500 g pileći zabatak
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 125 ml vino bijelo
  • 650 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 250 ml pileći temeljac
  • 8 vezica majčina dušica
  • 80 g masline, crne
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Zagrijte tavu pa pržite papričice i papriku oko osam minuta. Prebacite ih u plastičnu vrećicu sa zatvaračem te ostavite sa strane oko deset minuta.
  2. Nakon toga ih izvadite i odstranite kožicu. Ugrijte pećnicu na 200°C. Ugrijte ulje u tavi pa pržite piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Prebacite piletinu u posudu za pečenje. U tavu dodajte luk i pržite pet minuta.
  3. Dodajte češnjak i pržite dvije minute pa ulijte vino i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji za pola. Dodajte papričice i paprike, umak, temeljac i majčinu dušicu. Začinite solju i paprom.
  4. Prelijte mješavinu preko piletine u posudi za pečenje. Pecite 45 minuta pa dodajte masline i poslužite sa salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.