gastro postao
Za potpuni doživljaj piletinu poslužite s rukolom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 191
Potrebno vam je
- 2 kom ljuta paprika
- 1 kom crvena paprika
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1500 g pileći zabatak
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 125 ml vino bijelo
- 650 ml rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 250 ml pileći temeljac
- 8 vezica majčina dušica
- 80 g masline, crne
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte tavu pa pržite papričice i papriku oko osam minuta. Prebacite ih u plastičnu vrećicu sa zatvaračem te ostavite sa strane oko deset minuta.
- Nakon toga ih izvadite i odstranite kožicu. Ugrijte pećnicu na 200°C. Ugrijte ulje u tavi pa pržite piletinu pet minuta dok ne dobije boju. Prebacite piletinu u posudu za pečenje. U tavu dodajte luk i pržite pet minuta.
- Dodajte češnjak i pržite dvije minute pa ulijte vino i kuhajte dok se količina tekućine ne smanji za pola. Dodajte papričice i paprike, umak, temeljac i majčinu dušicu. Začinite solju i paprom.
- Prelijte mješavinu preko piletine u posudi za pečenje. Pecite 45 minuta pa dodajte masline i poslužite sa salatom.