gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 5 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 3 kom mladi luk
- 1 kom krumpir, zreli
- 6 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.35 šalica parmezan
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- majčina dušica
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi na umjerenoj vatri. Dodajte sitno nasjeckanu slaninu i bijeli dio mladog luka. Pržite pet minuta, dok slanina ne postane hrskava.
- Dodajte krumpir narezan na ploške pa pržite tri minute. Istucite jaja, majčinu dušicu, vrhnje, sir i češnjak te začinite solju i paprom.
- Ulijte smjesu s jajima u tavu i pržite oko dvije minute uz miješanje.