Recepti 05. listopada 2014.

Slasna frittata od slanine, mladog luka i krumpira

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 5 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 3 kom mladi luk
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 6 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.35 šalica parmezan
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • majčina dušica

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi na umjerenoj vatri. Dodajte sitno nasjeckanu slaninu i bijeli dio mladog luka. Pržite pet minuta, dok slanina ne postane hrskava.
  2. Dodajte krumpir narezan na ploške pa pržite tri minute. Istucite jaja, majčinu dušicu, vrhnje, sir i češnjak te začinite solju i paprom.
  3. Ulijte smjesu s jajima u tavu i pržite oko dvije minute uz miješanje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.