gastro postao
Izvucite ono najbolje iz fileta i iskušajte sočnu kombinaciju s gljivama i slaninom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 50 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 vezica peršin, list
- 2 žlica maslac, slani
- 4 filet bakalar
- 0.50 mala žlica sol
- 2 na vrh noža svježe mljeveni papar
- 2 na vrh noža majčina dušica
- 1 list lovorov list
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica pšenični škrob
- 4 kom slanina suha, masna
- 3 žlica krušne mrvice
Priprema
- Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Na maslacu 5 minuta pržite luk i gljive. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu.
- Riblje filete operite, obrišite i stavite na smjesu luka i šampinjona. Pospite peršinom, Začinite solju, paprom i majčinom dušicom i dodajte lovorov list.
- Zakuhajte mlijeko. Škrobno brašno pomiješajte s s 3 žlice vode i ulijte u kipuće mlijeko. Miješajte dok ne nastane gusti umak. Umakom prelijte ribu.
- Pecite pokriveno u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C 10 minuta. Hrskavo ispržite slaninu. Ribu pospite mrvicama, na to stavite ploške slanine i sve zapecite u pećnici još 10 minuta na 220°C.