Recepti 13. listopada 2014.

Zapečeni bakalar

Zapečeni bakalar
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvucite ono najbolje iz fileta i iskušajte sočnu kombinaciju s gljivama i slaninom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 vezica peršin, list
  • 2 žlica maslac, slani
  • 4 filet bakalar
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 na vrh noža svježe mljeveni papar
  • 2 na vrh noža majčina dušica
  • 1 list lovorov list
  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica pšenični škrob
  • 4 kom slanina suha, masna
  • 3 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Na maslacu 5 minuta pržite luk i gljive. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu.
  2. Riblje filete operite, obrišite i stavite na smjesu luka i šampinjona. Pospite peršinom, Začinite solju, paprom i majčinom dušicom i dodajte lovorov list.
  3. Zakuhajte mlijeko. Škrobno brašno pomiješajte s s 3 žlice vode i ulijte u kipuće mlijeko. Miješajte dok ne nastane gusti umak. Umakom prelijte ribu.
  4. Pecite pokriveno u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C 10 minuta. Hrskavo ispržite slaninu. Ribu pospite mrvicama, na to stavite ploške slanine i sve zapecite u pećnici još 10 minuta na 220°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.