Grmolika biljka sitnih, uskih listova sivo zelene do ljubičaste boje koju toliko volimo koristiti kod pripreme omiljenih jela skriva još poneku tajnu koju možda niste znali.
Iako se pod nazivom timijan prodaje i biljka koju zovemo majčina dušica, zapravo je riječ samo o podvrsti i razlikuje se od stvarne biljke timijana. Naime, timijan raste uspravno dok majčina dušica raste prema dole, puzeći. Razlikovati se mogu još i po obliku i veličini listova, no kako su okusom vrlo slični, mogu se međusobno zamijeniti kod pripreme jela.
Majčinu dušicu možemo koristiti i kao čaj te on poboljšava apetit, liječi umor, a bit će i dobar lijek protiv zimskih prehlada.
U nastavku donosimo nekoliko sjajnih recepata koje upravo ovaj divan začin čini posebnima na jedan novi način.
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Razlog za obožavanje jeseni: Rižoto od bundeve i kestena
Fino pomaknuto varivo od svinjetine i butter tikve
Umak od češnjaka za ozbiljne komade mesa
Zaboravite pravila: Ispecite čitavo pile bez recepta