gastro postao
Iskušajte recept za ukusan gulaš kojemu će ljubitelji piva - teško odoljeti
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 500 g govedina, but
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom krumpir, zreli
- 3 režanj luk ,bijeli
- 0.50 l mesni temeljac
- 2 dl pivo
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- lovorov list
- sušeni timijan
Priprema
- Luk, mrkvu i krumpir narežite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i posipajte ga brašnom (uvaljajte svaki komadić).
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i popržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem.
- Dodajte mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno promiješajte.
jela od mesa
govedina
junetina
crno pivo
varivo
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
ručak
večera
jesen
ljeto
proljeće
zima
kuhanje