gastro postao
Iskušajte recept za ukusan gulaš kojemu će ljubitelji piva - teško odoljeti
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 393
Potrebno vam je
- 500 g govedina, but
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom krumpir, zreli
- 3 režanj luk ,bijeli
- 0.50 l mesni temeljac
- 2 dl pivo
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- lovorov list
- sušeni timijan
Priprema
- Luk, mrkvu i krumpir narežite na deblje kolutove, meso narežite na kockice i posipajte ga brašnom (uvaljajte svaki komadić).
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte sitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa izvadite luk iz lonca. Dodajte još maslinovog ulja i popržite kockice mesa sa svih strana. Podlijte mesnim temeljcem.
- Dodajte mrkvu, krumpir, pivo, poprženi luk, lovorov list i timijan. Posolite i popaprite, dobro promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 sata. Povremeno promiješajte.