gastro postao
Umak od rajčice podići će okus mljevenog mesa, kojeg možete poslužiti uz razne priloge
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 391
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 mala žlica sušeni timijan
- 5 žlica riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 vezica peršin, korijen s lišćem
- 1 kom bosiljak, vezica
- 350 g pelati
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Luk i češnjak narežite na sitne kockice i popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pržite 2-3 min.
- U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s polovicom prepržene smjese luka i slanine, dodajte timijan, rižu i grubo nasjeckani peršin. Začinite soli i paprom, dobro rukama izmiješajte sastojke i oblikujte kuglice.
- U ostatak smjese luka i slanine dodajte pelate, posolite, popaprite i kuhajte 15-tak min. Po potrebi začinite žličicom šećera.
- U tavi na maslinovom ulju popržite kuglice sa svih strana. Premjestite ih u vatrostalnu posudu i zalijte sa umakom. Pecite oko 45 min u zagrijanoj pećnici na 180°C.