Recepti 10. srpnja 2016.

Mesne okruglice u umaku od rajčice

Mesne okruglice u umaku od rajčice
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak od rajčice podići će okus mljevenog mesa, kojeg možete poslužiti uz razne priloge

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 391

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 mala žlica sušeni timijan
  • 5 žlica riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 vezica peršin, korijen s lišćem
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 350 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Luk i češnjak narežite na sitne kockice i popržite na maslinovu ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pržite 2-3 min.
  2. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso s polovicom prepržene smjese luka i slanine, dodajte timijan, rižu i grubo nasjeckani peršin. Začinite soli i paprom, dobro rukama izmiješajte sastojke i oblikujte kuglice.
  3. U ostatak smjese luka i slanine dodajte pelate, posolite, popaprite i kuhajte 15-tak min. Po potrebi začinite žličicom šećera.
  4. U tavi na maslinovom ulju popržite kuglice sa svih strana. Premjestite ih u vatrostalnu posudu i zalijte sa umakom. Pecite oko 45 min u zagrijanoj pećnici na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.