Pečeno voće s likerom

Učinite voće zanimljivijim uz ovaj talijanski ljetni recept
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 104

Potrebno vam je

  • 2 kom kruška (cijela)
  • 2 kom šljiva
  • 4 kom smokve zelene, zrele
  • 2 kom breskva
  • 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 3 žlica likeri (prosjek)

Priprema

  1. Kruške i breskve narežite na četvrtine, šljive i smokve na pola, te očistite voće od koštica i jezgre. Iscijedite sok 2 naranče. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Stavite kruške, šljive, smokve i breskve u jednom sloju u lim vatrostalnu posudu. Iscijedite narančin sok po njima i pecite u sredini pećnice 18 minuta.
  3. Izvadite iz pećnice i prelijte grand marnierom. Pecite još 6 minuta.
  4. Podijelite pečeno voće na četiri zdjelice i poslužite vruće ili toplo.

Izvor "Talijanska kuharica", Gino D'Acampo

Posjeti Gastro.hr