Pikantni janjeći kotleti

Uživajte u nježnom mesu i začinite ga po želji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 8 kom janjetina, kotlet
  • 2 režanj češnjak
  • češnjak u prahu
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica sok od limete
  • 1 žlica soja umak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.25 žlica korijander
  • 2 kriška limun
  • 2 kriška limeta

Priprema

  1. Najbolji janjeći kotleti debeli su od dva i pol do tri i pol centimetra, a najbolji način pripreme je pečenje na roštilju jer je meso nakon tri, četiri minute pečenja supermekano. Prije pečenja mora biti sobne temperature.
  2. Stavite janjeće kotlete u tavu za pečenje te ravnomjerno začinite češnjakom, češnjakom u prahu, čilijem, šećerom, solju i paprom. Prelijte ih žlicom soka od limete, sojinim umakom i maslinovim uljem. Pokrijte i stavite u hladnjak tijekom noći.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Neka janjetina odstoji na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije. Pecite kotlete otkrivene oko 20-30 minuta.
  4. Pospite ih nasjeckanim korijandrom te polijte sokom od limuna i limete. Poslužite s pečenim ili kuhanim povrćem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr