gastro postao
Uživajte u nježnom mesu i začinite ga po želji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 8 kom janjetina, kotlet
- 2 režanj češnjak
- češnjak u prahu
- 1 prstohvat čili u prahu
- 2 mala žlica šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica sok od limete
- 1 žlica soja umak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.25 žlica korijander
- 2 kriška limun
- 2 kriška limeta
Priprema
Najbolji janjeći kotleti debeli su od dva i pol do tri i pol centimetra, a najbolji način pripreme je pečenje na roštilju jer je meso nakon tri, četiri minute pečenja supermekano. Prije pečenja mora biti sobne temperature.
- Stavite janjeće kotlete u tavu za pečenje te ravnomjerno začinite češnjakom, češnjakom u prahu, čilijem, šećerom, solju i paprom. Prelijte ih žlicom soka od limete, sojinim umakom i maslinovim uljem. Pokrijte i stavite u hladnjak tijekom noći.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Neka janjetina odstoji na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije. Pecite kotlete otkrivene oko 20-30 minuta.
- Pospite ih nasjeckanim korijandrom te polijte sokom od limuna i limete. Poslužite s pečenim ili kuhanim povrćem.
Izvor Skuhatćute