Domaća pileća juha okrijepit će te u trenu

Shutterstock Tanjur domaće pileće juhe liječi sve probleme
Bistra pileća juha s domaćim noklicama od griza odličan je izbor kad god ti treba nešto toplo na žlicu
Vidi originalni članak

Topla, mirisna, ukusna i krepka - tko može odoljeti domaćoj pilećoj juhici? Priprema je jednostavna, sastojke lako možeš nabaviti na obližnjem placu, a u njoj će uživati cijela obitelj. Meso iz juhe možeš poslužiti i kao glavno jelo, sve što trebaš napraviti je pripremiti pire krumpir i omiljeni umak (od rajčice, hrena...). 


Domaća pileća juha

Sastojci:

  • 500 g piletine
  • 3 mrkve
  • 1 korijen celera
  • 3 korijena peršina
  • 1/2 korabice
  • 3 manja krumpira
  • 1 list kelja
  • svježi peršin
  • 1 jaje
  • malo griza
  • sol, papar

 

krčka se, krčka... Kraljica svih umaka: Napravi šalšu od pomidora

 

Postupk:

  1. Povrće oguli, a pile nareži na komade.
  2. U veći lonac stavi piletinu i povrće, dodaj sol i papar te sve zajedno kuhaj oko sat vremena. 
  3. Pred kraj kuhanja u posudicu stavi jedno jaje, malo soli i griza dovoljno da umiješaš gustu smjesu. Ostavi da stoji pet minuta. Ako voliš tvrđe noklice, umiješaj više griza. 
  4. Kada su piletina i povrće skuhani, ukuhaj noklice. Žličicom zagrabi mali komadić smjese za niklice te je uroni u juhu dok smjesa sama ne otpadne sa žlice. Ponovi dok ne potrošiš cijelu smjesu.
  5. Ostavi da se juha s noklicama kuha dodatnih 10 minuta i spremna je za posluživanje. 

 

Sweety & Spicy Za ručak pripremi (najukusniju) juhu od luka za ljubitelje cvjetače Krem juha od cvjetače za lagani ručak hrana za utjehu Tanjur juhe od brokule i sira popravlja raspoloženje

 

 

Posjeti Gastro.hr