Pileća prsa s kroketima u kremastom umaku

Ručak koji se dočekuje s osmijehom!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI

  • 500 g pileće bijelo meso
  • 15 dag naribanog topivog sira
  • malo sirnog namaza (moze i od povrca)
  • 60 g maslaca
  • 4 žlica kiselog vrhnja
  • 6 dl mlijeka
  • 3 žlica brašna (oštro)
  • vegeta, sol, papar

SASTOJCI ZA KROKETE

  • 700 g krumpira
  • 150 g brašna (oštro)
  • 40 g margarina
  • začini
  • 2 kom žumanjka

Priprema

  1. Meso izrezati na odreske, povegetiti i posoliti i složiti na nauljen lim. Svaki odrezak premazati sirnim namazom, pa na svaki složiti nekoliko listova sira (ili ako ste ribali samo poslagati po cijeloj dužini po mesu)
  2. Pripremiti bešamel umak tako da se na otopljen maslac dodaje brašno pa uz miješanje pjenjačom ulije mlijeko. Pustiti da zakuha pa umiješati kiselo vrhnje i začiniti po ukusu.
  3. Tom mješavinom preliti pripremljene odreske. Zapeći u pećnici na 200 C oko 45 minuta.
  4. Za krokete: krumpir skuhati u ljusci, ocijediti, ohladiti i narezati. Napraviti pire (dodati malo mlijeka..da bi bili meksi). U tu smjesu dodati žumanjke, brašno i margarin, sve dobro izmiješati.
  5. Pripremiti smjesu kao za pohanje (jaja, brašno i prezle) oblikovati krokete rukama, uvaljati u brašno pa u jaja i u prezle i staviti u zagrijano ulje na ne prejaku vatru. Pržiti sa svake strane par minuta dok ne porumene. Dobar tek! :)
Posjeti Gastro.hr