gastro postao
Ručak koji se dočekuje s osmijehom!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI
- 500 g pileće bijelo meso
- 15 dag naribanog topivog sira
- malo sirnog namaza (moze i od povrca)
- 60 g maslaca
- 4 žlica kiselog vrhnja
- 6 dl mlijeka
- 3 žlica brašna (oštro)
- vegeta, sol, papar
SASTOJCI ZA KROKETE
- 700 g krumpira
- 150 g brašna (oštro)
- 40 g margarina
- začini
- 2 kom žumanjka
Priprema
- Meso izrezati na odreske, povegetiti i posoliti i složiti na nauljen lim. Svaki odrezak premazati sirnim namazom, pa na svaki složiti nekoliko listova sira (ili ako ste ribali samo poslagati po cijeloj dužini po mesu)
- Pripremiti bešamel umak tako da se na otopljen maslac dodaje brašno pa uz miješanje pjenjačom ulije mlijeko. Pustiti da zakuha pa umiješati kiselo vrhnje i začiniti po ukusu.
- Tom mješavinom preliti pripremljene odreske. Zapeći u pećnici na 200 C oko 45 minuta.
- Za krokete: krumpir skuhati u ljusci, ocijediti, ohladiti i narezati. Napraviti pire (dodati malo mlijeka..da bi bili meksi). U tu smjesu dodati žumanjke, brašno i margarin, sve dobro izmiješati.
- Pripremiti smjesu kao za pohanje (jaja, brašno i prezle) oblikovati krokete rukama, uvaljati u brašno pa u jaja i u prezle i staviti u zagrijano ulje na ne prejaku vatru. Pržiti sa svake strane par minuta dok ne porumene. Dobar tek! :)