Piletina u maslinama

Thinkstock
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti s raznim prilozima, od njoka i palente do domaćih makarona
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1545

Potrebno vam je

  • 2000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • 1 l vino bijelo
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 grančica ružmarin
  • 300 g masline, crne
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pileće batke i karabatke, može i druge komade ptice, uvaljajte u brašno i zlatno popecite na ulju.
  2. Izvadite i nastavite pržiti u drugoj tavici, na vrelom maslinovu ulju s dvije pune šake očišćenih režnjeva češnjaka i isto toliko očišćenih maslina, stalno podlijevajući suhim bijelim vinom.
  3. Kad počne jako pirjati, dodajte nekoliko grančica ružmarina, posolite, popaprite i podlijte s pola litre vina te nastavite pirjati dok vino ne ispari, a umak ne postane gust.

Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti s raznim prilozima, od njoka i palente do domaćih makarona

Izvor "Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja Mediterana", Veljko Barbieri

Posjeti Gastro.hr