gastro postao
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti s raznim prilozima, od njoka i palente do domaćih makarona
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1545
Potrebno vam je
- 2000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 2 kom luk ,crveni
- 1 čaša ulje maslinovo
- 1 l vino bijelo
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 4 grančica ružmarin
- 300 g masline, crne
- sol
- papar
Priprema
- Pileće batke i karabatke, može i druge komade ptice, uvaljajte u brašno i zlatno popecite na ulju.
- Izvadite i nastavite pržiti u drugoj tavici, na vrelom maslinovu ulju s dvije pune šake očišćenih režnjeva češnjaka i isto toliko očišćenih maslina, stalno podlijevajući suhim bijelim vinom.
- Kad počne jako pirjati, dodajte nekoliko grančica ružmarina, posolite, popaprite i podlijte s pola litre vina te nastavite pirjati dok vino ne ispari, a umak ne postane gust.
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti s raznim prilozima, od njoka i palente do domaćih makarona
Izvor "Kuharski kanconijer -gurmanska sjećanja Mediterana", Veljko Barbieri