Piletina u parmezanu - savršeno neodoljivi okusi
Piletina u parmezanu
Piletina u parmezanu, odnosno pollo alla parmigiana, jednostavno je i vrlo ukusno jelo te jedan od najpoznatijih specijaliteta talijanske kuhinje. Isprobaj ga baš danas...
Nedjeljom obično pripremamo komplicirane ručkove koji se pripremaju satima, no ponekad su savršeni pohanci sve što nam treba. Ali ni pohanci ne moraju uvijek biti isti... I zato ti ovaj put donosimo nešto sasvim drugačije.
Piletina i parmezan savršen su spoj
Pileća prsa omiljena su namirnica svih onih koji su u stisci s vremenom. Brzo se pripremaju i pogodna su za pripremu raznih jela. Jedno od takvih brzih i ukusnih jela je piletina u parmezanu, odnosno pollo alla parmigiana ili pak chicken parmesan. Bijelo meso s parmezanom čini savršeni sklad okusa koji se ne zaboravljaju.
Piletina u parmezanu
Sastojci:
- 3/4 šalice pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 i 1/2 šalica krušnih mrvica
- 1/4 šalice parmezana
- sol
- papar
- 650 g piletine (bijelo meso)
- 8 žlica ulja
- gorušica
- 1 limun
Postupak:
- Pripremiti brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutiti u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješati krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
- Piletinu začiniti sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljati u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja s obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljati u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
- Zagrijati ulje na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispeći odreske.
- Gotove odreske odložiti na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirati uz kriške limuna.
Imamo još odličnih jela u kojima je glavna zvijezda - piletina! Pronađi ih u nastavku...