Piletina u slanini s ječmom i keljom

Dreamstime
Jos jedan od načina kako pripremiti ukusnu piletinu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 830

Rižot

  • 600 g kelj lisnati
  • 150 g luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 300 g ječam
  • 100 g pelati
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Piletina

  • 500 g Pileća prsa
  • 150 g slanina suha, masna
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Blenširajte kelj u uzavreloj vodi pa ga ocijedite i nasjeckajte.
  2. Narežite luk i češnjak te prepržite na ugrijanome maslinovom ulju.
  3. Dodajte pelate i kuhajte pet minuta.
  4. Posolite i popaprite pa dodajte ječam i kelj. Kratko prokuhajte i maknite s vatre.
  5. Istucite pileća prsa pa ih dobro posolite i popaprite.
  6. Omotajte ih slaninom ili pršutom i pecite na ugrijanome maslinovom ulju.
  7. Kad su gotova, poslužite s rižotom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr