gastro postao
Jos jedan od načina kako pripremiti ukusnu piletinu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 830
Rižot
- 600 g kelj lisnati
- 150 g luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 300 g ječam
- 100 g pelati
- 3 žlica ulje maslinovo
- papar
- sol
Piletina
- 500 g Pileća prsa
- 150 g slanina suha, masna
- 3 žlica ulje maslinovo
- papar
- sol
Priprema
- Blenširajte kelj u uzavreloj vodi pa ga ocijedite i nasjeckajte.
- Narežite luk i češnjak te prepržite na ugrijanome maslinovom ulju.
- Dodajte pelate i kuhajte pet minuta.
- Posolite i popaprite pa dodajte ječam i kelj. Kratko prokuhajte i maknite s vatre.
- Istucite pileća prsa pa ih dobro posolite i popaprite.
- Omotajte ih slaninom ili pršutom i pecite na ugrijanome maslinovom ulju.
- Kad su gotova, poslužite s rižotom.
Izvor Skuhatćute