Piletina u umaku od povrća

Shutterstock
Piletina u sočnom umaku od artičoka i pelata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 263

Potrebno vam je

  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • ulje suncokretovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g pelati
  • 400 g artičoka (listovi i srce)
  • 70 ml pileći temeljac
  • svježe mljeveni papar
  • 8 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • origano
  • riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Uvaljajte piletinu u brašno.
  2. U većoj tavi zagrijte ulje te nekoliko minuta pržite luk i češnjak. Dodajte piletinu te je pržite nekoliko minuta dok ne dobije smeđu boju. Dodajte pelate sa sokom, artičoke iz limenke, temeljac i papar te promiješajte.
  3. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru, prekrijte tavu te pirjajte 10 minuta. Izvadite piletinu iz tave.
  4. Po potrebi pirjajte povrće još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Dodajte masline i origano te promiješajte.

Piletina u sočnom umaku od artičoka i pelata

Izvor Žena.hr

Posjeti Gastro.hr