gastro postao
Piletina u sočnom umaku od artičoka i pelata
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 263
Potrebno vam je
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- ulje suncokretovo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g pelati
- 400 g artičoka (listovi i srce)
- 70 ml pileći temeljac
- svježe mljeveni papar
- 8 kom masline, zelene, slane konzerv.
- origano
- riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Uvaljajte piletinu u brašno.
- U većoj tavi zagrijte ulje te nekoliko minuta pržite luk i češnjak. Dodajte piletinu te je pržite nekoliko minuta dok ne dobije smeđu boju. Dodajte pelate sa sokom, artičoke iz limenke, temeljac i papar te promiješajte.
- Nakon što sve zavrije, smanjite vatru, prekrijte tavu te pirjajte 10 minuta. Izvadite piletinu iz tave.
- Po potrebi pirjajte povrće još nekoliko minuta dok se umak malo ne zgusne. Dodajte masline i origano te promiješajte.
Piletina u sočnom umaku od artičoka i pelata
Izvor Žena.hr