Pire s češnjakom po receptu Julije Child

Unsplash+ Pire krumpir s češnjakom po receptu Julie Child
Ovaj pire krumpir je prikladan za serviranje u zaista posebnim prilikama!
Vidi originalni članak

Julija Child pripremala je odličan, ako ne i najbolji, pire krumpir. Prva celebrity chefica nije štedjela na vrhnju i maslacu, a osobito ne na češnjaku. Naime, za pripremu velike posude pire krumpira trebat će ti čak 30 češnjeva češnjaka!

Bez brige, nakon duge termičke obrade, češnjak će postati slađi i manje intenzivan i bit će savršen dodatak kremastom pireu. 

 

vrijedi zapamtiti! Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child

 

Od navedenih ćeš sastojaka dobiti 6 obilnih porcija pire krumpira. Ako ti se to ipak čini previše, prepolovi količine. Dobar tek!

Pire krumpir s češnjakom

Sastojci:

  • 30 češnjeva češnjaka
  • 8 žlica maslaca
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1,2 kg krumpira
  • sol, papar
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Postupak:

  1. Zagrij vodu u manjem loncu pa, kad proključa, dodaj češnjak. Kuhaj 2 minute, ocijedi i oguli češnjak.
  2. Vrati češnjak u posudu, dodaj 4 žlice maslaca i drži ga na vatri 15-20 minuta, dok ne omekša. Povremeno promiješaj!
  3. Dodaj brašno pa energično miješaj sljedeće 2 minute. Ulij mlijeko sobne temperature i dobro promiješaj. Kad proključa, smanji vatru i pusti da krčka još pet minuta.
  4. Štapnim mikserom izmiksaj češnjak u umak.
  5. Krumpire skuhaj u slanoj vodi. Zgnječi ih pa ih vrati u posudu u kojoj su se kuhali i stavi na vatru.
  6. U posudu s krumpirima dodaj ostatak maslaca, umak od češnjaka, slatko vrhnje i peršin. Začini soli i paprom pa, uz miješanje, drži na vatri još 2 minute. Posluži toplo!

 

slani klasik Isprobaj ovaj klasik - quiche iz kuhinje Julije Child ukusno i mirisno Patlidžan-pizza legendarne Julije Child

 

Posjeti Gastro.hr