Pita od miješanog mesa

Ljubitelji mesa uživat će u ovoj kombinaciji od piletine, teletine i svinjetine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 154

Tijesto

  • 750 g glatko brašno
  • ulje suncokretovo
  • voda

Nadjev

  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g teletina, srednje masna
  • 500 g svinjetina, mršava
  • 1 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • majčina dušica
  • 1 žlica kopriva

Priprema

  1. Zamijesite tijesto (koristite mlaku vodu) kao za štrudlu. Tanko razvaljajte pa ga pustite da se malo prosuši, poprskajte uljem i režite listove u veličini lima za pečenja - osam komada.
  2. Sitno narežite meso i pirjajte. U ohlađeno dodajte tri jaja, dva dl vrhnja, sol, majčinu dušicu i sitno nasjeckanu koprivu.
  3. U namašćen lim stavite četiri lista tijesta, nadjev i prekrijte s preostala četiri lista tijesta, prelijte ostatkom vrhnja u kojem ste razmutili jedno jaje. Pecite oko 50 minuta na 220°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr