gastro postao
Ljubitelji mesa uživat će u ovoj kombinaciji od piletine, teletine i svinjetine
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 154
Tijesto
- 750 g glatko brašno
- ulje suncokretovo
- voda
Nadjev
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g teletina, srednje masna
- 500 g svinjetina, mršava
- 1 žlica mast svinjska, nesoljena
- 2 kom luk ,crveni
- 4 kom jaje kokošje
- 4 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- majčina dušica
- 1 žlica kopriva
Priprema
- Zamijesite tijesto (koristite mlaku vodu) kao za štrudlu. Tanko razvaljajte pa ga pustite da se malo prosuši, poprskajte uljem i režite listove u veličini lima za pečenja - osam komada.
- Sitno narežite meso i pirjajte. U ohlađeno dodajte tri jaja, dva dl vrhnja, sol, majčinu dušicu i sitno nasjeckanu koprivu.
- U namašćen lim stavite četiri lista tijesta, nadjev i prekrijte s preostala četiri lista tijesta, prelijte ostatkom vrhnja u kojem ste razmutili jedno jaje. Pecite oko 50 minuta na 220°C.
Izvor Skuhatćute