Pizza od plavog sira

Thinkstock
U ovom receptu koristi se plavi sir - u tu skupinu spadaju gorgonzola, stilton i roquefort, pa upotrijebite najdraži. Prije no što pinjole pospete po pizzi, prepržite ih na tavi kako bi bili što punijeg okusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 487

Potrebno vam je

  • 440 g tijesto za pizzu
  • pasirana rajčica (passata)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom radič, crveni
  • 1 žlica ružmarin
  • 120 g gorgonzola
  • 2 žlica pinjoli

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 250°C. Stavite gotovo tijesto u lim za pečenje, prelijte umakom od rajčice i pecite osam minuta.
  2. U međuvremenu ugrijte ulje na jakoj vatri u tavi. Dodajte nasjeckane tikvice i pržite ih dvije minute dok ne dobiju boju. Nakon toga dodajte listove radiča i pržite još jednu minutu, dok ne uvene.
  3. Začinite ružmarinom pa smjesu stavite preko tijesta za pizzu. Pospite natrganim plavim sirom i pinjolima. Pecite još sedam minuta dok se sir ne otopi i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr