gastro postao
U ovom receptu koristi se plavi sir - u tu skupinu spadaju gorgonzola, stilton i roquefort, pa upotrijebite najdraži. Prije no što pinjole pospete po pizzi, prepržite ih na tavi kako bi bili što punijeg okusa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 487
Potrebno vam je
- 440 g tijesto za pizzu
- pasirana rajčica (passata)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom radič, crveni
- 1 žlica ružmarin
- 120 g gorgonzola
- 2 žlica pinjoli
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 250°C. Stavite gotovo tijesto u lim za pečenje, prelijte umakom od rajčice i pecite osam minuta.
- U međuvremenu ugrijte ulje na jakoj vatri u tavi. Dodajte nasjeckane tikvice i pržite ih dvije minute dok ne dobiju boju. Nakon toga dodajte listove radiča i pržite još jednu minutu, dok ne uvene.
- Začinite ružmarinom pa smjesu stavite preko tijesta za pizzu. Pospite natrganim plavim sirom i pinjolima. Pecite još sedam minuta dok se sir ne otopi i poslužite.
Izvor Skuhatćute